Selecteer een pagina

De geheime manier om direct ervaren hoe je onbewuste brein werkt…test het direct.

Veel mensen zijn nieuwsgierig naar de manier waarop ze het onbewuste brein kunnen inzetten om mensen keuzes te laten maken en in actie te laten komen.

Jij krijgt op allerlei onderwerpen technieken hoe je het brein van anderen kan activeren. En die pas jij dan weer toe op jouw situaties.

Je eigen brein testen

Maar hoe zou het zijn om die activatie van je brein nu eens live bij jezelf echt te ervaren?

Daarom deel ik vandaag een experiment met je, dat je snel en simpel kan doen. Want dan ervaar je precies de werking van het brein.

Maar eerst leg ik je kort nog even uit hoe je brein in elkaar zit, want zonder die informatie kan ik de werking van het experiment niet uitleggen.

Je hebt twee soorten breinen. Je Onbewuste Gevoelsbrein en je Bewuste Verstandsbrein.

Onbewuste Gevoelsbrein:

Dit deel van je brein bevat vaardigheden die vanzelf gaan of aangeleerd zijn zonder dat het ze je energie kosten zoals bijvoorbeeld de auto besturen en wandelen. Het Onbewuste Gevoelsbrein wordt actief door het actieprikkels aan te bieden die haar gemak bieden zoals woorden, gebeurtenissen en herinneringen.

Bewuste Verstandsbrein:

Ze denkt, verwerkt rationele data en deelt die met het Onbewuste Gevoelsbrein. Denk aan plannen en organiseren, taal formuleren, muziek horen en natuur zien. Elke activiteit uit je Bewuste Verstandsbrein vereist je aandacht en heeft daar in de uitwerking last van bijvoorbeeld als je afgeleid wordt.

Nu ben je klaar voor het experiment.

 

Breinexperiment

Je hebt hiervoor je mobiele telefoon of tablet nodig.

In ieder geval een device waarmee je deze tekst kan lezen en daarnaast ook kunt lopen.

Zorg dat je ongeveer een 5 tot 10 meter kunt lopen en dat je nergens tegenaan kunt botsen.

Het beste kan je dit experiment dan ook even buiten doen.

Is dat gelukt? Ben je zover? Dan gaat het experiment nu beginnen.

Je start met een paar keer op en neer wandelen van die 5 tot 10 meter en je blijft gewoon doorwandelen.

Dan vraag ik je om NU te vertellen wat de uitkomst van de som: 18 x 67 is.

 

Dit is wat er gebeurt

Gebeurde er iets bij je? En wat gebeurde er?

Als het goed is ben je een moment stil gaan staan. Klopt dat?

Dan heb je net jouw Bewuste Verstandsbrein in werking ervaren.

Je brein werkt als volgt.

Je brein neemt dus de hele dag door beslissingen, kleine en grotere. En je ziet dat iets kleins impact heeft op je brein. Door prikkels aan te bieden aan het brein activeer je het dus en dan help je je brein een bepaalde keuze te maken.

Je bent aan het wandelen en dat is een activiteit van je Onbewuste Gevoelsbrein.

Een vaardigheid die je ooit geleerd hebt toen je klein was en nu een automatisme is geworden.

Je Bewuste Verstandsbrein kan tijdens het wandelen ook allerlei activiteiten uitvoeren. Maar op het moment dat zij een taak krijgt die al ‘moeilijk’ wordt ervaren, de moeilijke rekensom dus, dan ontstaat er een capactiteitsprobleem en kan je Bewuste Verstandsbrein het niet meer aan.

En op dat moment wordt dus je Onbewuste Gevoelsbrein gevraagd om te helpen. Dat gebeurt dus in de vorm dat je stil gaat staan, zodat je Bewuste Verstandsbrein de som kan oplossen.

De reactie van je brein toepassen in je werk

Dit simpele experiment bij jezelf laat je dus ervaren en zien hoe je brein reageert. Wanneer je deze werking vertaalt naar je eigen werkomgeving kun je hier ook allerlei technieken inzetten om dat brein een beetje te helpen in een bepaalde richting.

De onderwerpen die altijd aan bod komen die mensen zoals jij willen weten wanneer het over werk en ondernemen gaan, zijn deze:

  • Hoe kan ik vooraf voorspellen hoe een gesprek gaat (af)lopen
  • Wat kan ik doen zodat ik anderen vanzelf meekrijg in mijn standpunt
  • Het zet ik mezelf zo krachtig neer dat ik er het meeste uithaal
  • Hoe word ik extra succesvol in het ondernemen door Neuromarketing

En daarom heb ik een nieuwtje voor je!

Breinspel: het boek

In 2017 kreeg ik na elke presentatie over deze onderwerpen steeds weer dezelfde vraag.

‘Chantal, heb jij een boek? Ik zou graag nog veel meer lezen over dit onderwerp. Ik wil graag de technieken op een rij hebben. Ik ben enthousiast, ik wil nog meer leren. Heb jij dat voor mij? ‘

Altijd moest ik nee verkopen of doorverwijzen naar andere boeken waarvan ik vond dat ze niet de totale lading dekken.

Het boek is er intussen en het heet Breinspel en de eerste druk was binnen 6 weken al uitverkocht. Ook kwam het in de top100 van Managementboek terecht.

De foto boven dit Breinartikel laat je het spel zien wat de rode draad is van het boek. Een spel dat je via de verschillende onderdelen speelt met jouw brein en dat van de ander.

 

In Breinspel staat ook de échte praktijk om Neuromarketing toe te passen in je functie of bedrijf. Op basis van de situaties die jij elke dag tegenkomt. Precies welke spelonderdelen je voor welke situatie kunt inzetten zodat jij het alleen hoeft uit te voeren.

 

Gratis cadeautje

Omdat jij het breinexperiment hebt gedaan, wil ik je daar graag voor bedanken.

Met een gratis preview van mijn boek waarin ook direct een praktijksituatie is uitgewerkt die je morgen kan toepassen. Namelijk: Wat kan ik doen om iets tussen iemands oren te krijgen en zorg ik voor blijvende aandacht?

Wil je de preview met de uitgewerkte praktijksituatie ontvangen? Ga dan naar het einde van deze pagina >> gratis samenvatting